Blog Articole
Reziliența ca firesc al vieții
Reziliența presupune să lași să te atingă adversitatea, dar fără să te dărâme, să-ți activezi mecanismele de apărare adecvate, pentru a face față.
În ultimii ani, în care o lume întreagă a parcurs și încă parcurge vremuri de mare incertitudine, a apărut în limbajul nostru un nou termen care place foarte mult. Pare să fie un fel de trend câtă vreme la tot mai multe conferințe, evenimente se vorbește despre REZILIENȚĂ. Dar ce este această reziliență? Cum se dezvoltă o mai bună reziliență în viața de zi cu zi, atât profesională, dar și personală?
Micile bucurii ale vietii care ne dau sens
Aaron Antonovsky, sociolog medical american de origine ebraică, este cel care s-a concentrat pe factorii ce susțin sănătatea în contrast cu factorii care generează patologia. El a definit sănătatea ca un proces continuu de dezvoltare supus schimbărilor din mediu. Modul în care ne raportăm și adaptăm la acest mediu ne modelează sănătatea.
A face bine este vindecător
La nivel colectiv, oamenii se stimulează reciproc, fie pozitiv, fie negativ. Acest fapt duce la dezvoltarea unor noi și noi circumstanțe. Când oamenii sunt aliniați la scopurile și obiectivele lor, circumstanțele se pot transforma în acțiuni productive. Însă, când oamenii sunt implicați în acțiuni care nu-i reprezintă, asta poate duce, în timp, la diferite forme de patologie.
Cum relaționăm cu personalitățile narcisice fără să ne simțim exploatați
Ego-ul foarte fragil al unui narcisist este motorul interacțiunilor sale, însă antidotul este la tine.
În zilele noastre, societatea încurajează și promovează tot mai mult personalitățile narcisice ca fiind un profil psihologic al persoanelor ce urmăresc ascensiunea rapidă pe scara ierarhică prin sporirea imaginii profesionale și personale, precum și dobândirea unui statut social înalt, de venerație, de succes. Avantajele materiale și sumele mari de bani sunt mize importante pentru acest profil.
Mariana Cosenco şi-a schimbat radical cariera la 34 de ani.
Afaceri de la Zero. Mariana Cosenco şi-a schimbat radical cariera la 34 de ani. A urmat Psihologia şi a creat proiectul 7Pillars
O alternativă bună la psihoterapie este mentoratul relațional
Prietenia, din fericire, nu are un teritoriu anume unde se leagă și se dezleagă. Prieteniile se nasc oriunde!