Debutul în carieră este foarte diferit de la o persoană la alta. Unii oameni fac primii pași în cariera lor purtând deja o încărcătură traumatică, adesea având origini foarte timpurii. Din acest motiv, șansele nu sunt vreodată cu adevărat egale chiar dacă bagajul de cunoștințe intelectuale și studiile efectuate sunt la același nivel de pregătire profesională cu al altor candidați.

..umbra istoriei personale se prefigurează și în dinamicile relațiilor profesionale..

Reflectând cu atenție la istoria individuală, se vor evidenția conexiuni între această istorie și cultura organizațională în care persoana ajunge să profeseze. Nu întâmplător un adult care a crescut în condiții toxice la nivel psihic, fiind abuzat și umilit va ajunge în organizații cu un mediu toxic, unde cadru este normativ și lipsit de orice sprijin.

Un alt adult care a crescut într-un mediu mai hrănitor, fiind susținut în a se dezvolta armonios, va avea parte mai degrabă de organizații care îi vor facilita dezvoltarea și evoluția profesională.

Identitatea de sine și nivelul maturității vor face diferența atunci când competențele sunt asemănătoare..

Adesea un eșec profesional vine și cu un gol emoțional. Asta dacă nu chiar golul emoțional a creat premisele unui eșec profesional prin simplu fapt că propriile resursele interne îi sunt inaccesibile persoanei, astfel nu își mai poate gestiona dificultățile într-un mod productiv.

În egală măsură, găsim și situații în care deși începutul profesional a fost unul promițător, pe traseu poate să intervină un eveniment traumatizant și incorect gestionat care să defavorizeze creșterea, conducând la îngrădirea sau chiar regresarea parcursului profesional.

Astfel de situații pot ajunge până la limita (auto)excluderii în care persoana afectată nu mai este capabilă în a își susține activitatea la un nivel optim și conform cu pregătirea sa intelectuală. Stima de sine scăzută, lipsa de încredere pot anula abilități valoroase pe termen lung.

La nivel individual, o claritate a identității de sine susține un parcurs profesional construit pe baza unui discernământ aliniat la valorile personale. Acest fapt nu presupune că persoana în cauză va fi ocolită de evenimente neplăcute ci că va fi capabilă să facă alegeri asumate.

La nivel social, organizațiile care susțin sustenabilitatea au posibilitatea de a contribui la dezvoltarea societății prin inițiative inovative. Oferind grupurilor vulnerabile condiții de reintegrare în profesie, organizațiile permit angajaților asumarea unui angajament care să îi fidelizeze pe termen lung.

______________________________________________________

Sursa foto: www.unsplash.com

Virajul nevrotic, natura umană și potențialul său

Conflictul este un aspect important al vieții sociale care nu stă în puterea omului de a îl evita.

Cum trăim “lichiditatea” societății?

Reconstruirea societății trece prin depășirea dihotomiei real versus virtual și îmbunătățirea suportului relațional ..

În traumă timpul se comprimă..

“… prezentul nu este închis în el însuși, ci se transcende spre un viitor și spre un trecut…”

Afaceri neterminate..

Experiențele asimilate oferă spațiu pentru noi începuturi..

Ce înseamnă Gestalt?

O psihologie relațională care lucrează cu profunzimile oamenilor și sistemelor.